Kiinnostavien kirjojen löytäminen lapsille

Lukeminen on mukavaa, kun kirjan aihepiiri kiinnostaa. Vaikka lukutaito ei olisi vielä kovin hyvä, kannattaa valita sellaisia kirjoja jotka kiinnostavat. Nuorelle ei kannata tarjota pienten lasten kirjoja. Kannattaa valita kirjoja sellaisesta aihepiiristä, joka muutenkin kiinnostaa. 

Kuvakirjat on suunnattu alle kouluikäisille lapsille tai pienille koululaisille. Niiden joukossa on hiukan isommillekin sopivia kirjoja. Lastenkirjat sopivat ääneen luettavaksi alle kouluikäisille. Helppolukuiset lastenkirjat on suunnattu alakoulun oppilaille. Lastenromaaneja voi lukea monenikäisten lasten kanssa. Nuorille on julkaistu nuortenkirjoja. Niiden päähenkilöt ovat nuoria ja aihepiirit nuoria kiinnostavia. 

Suomessa ilmestyy vuosittain yli tuhat lasten- ja nuortenkirjaa. Siksi jokaiselle löytyy varmasti sopiva kirja! Kirjoja voi lainata kirjastosta. Kirjastonhoitaja auttaa etsimään lapselle tai nuorelle sopivia kirjoja. Opettaja osaa varmasti suositella lukutaitoon nähden sopivia kirjoja, joiden aihepiiri on nuorelle kiinnostava. 

Kaisa Laaksonen
Lastenkirjainstituutti