Monikielinen kirjasto – Multilingual Library

Helsingin kaupunginkirjaston Monikielisestä kirjastosta voit lainata aineistoa yli 80 kielellä oman kirjastosi kautta ilmaiseksi. Kun luet omalla kielelläsi, sinun on myös helpompi oppia uuden kotimaasi kieltä.

Helsingin kaupunginkirjaston Monikielisessä kirjastossa on aineistoa yli 80 kielellä, esimerkiksi arabian, kiinan, somalin, persian, turkin, japanin, vietnamin, albanian ja thain kielellä. Saatavilla on kirjoja, äänikirjoja, e-kirjoja, elokuvia, musiikkia ja lehtiä eri-ikäisille. Kirjastossa on lasten- ja nuortenkirjoja, kaunokirjallisuutta ja tietokirjoja monella kielellä.

Monikielisen kirjaston kokoelma sijaitsee Helsingissä Pasilan kirjastossa. Jos lähikirjastostasi ei löydy kirjoja omalla kielelläsi, voit pyytää lähikirjastosi henkilökuntaa tilaamaan niitä Monikielisestä kirjastosta.

Oman äidinkielen säilyttäminen auttaa myös uuden kotimaan kielen oppimisessa. Kun luet lapselle ääneen, voit tukea hänen kotikielen taitoaan. Monikielinen kirjasto on kerännyt listan kirjoista, joita voit lukea lapsesi kanssa omalla äidinkielelläsi. Tiedot saatavilla olevista kirjojen käännöksistä eri kielille löytyvät Satudiplomista.

HelMet-kirjastojen Satudiplomi on tehty auttamaan perheiden ja lapsiryhmien lukemista ja yhteisiä lukuhetkiä. Satudiplomista valitaan kymmenen kirjaa, jotka luetaan tai kuunnellaan äänikirjana. Satujen ystävä voi suorittaa diplomin myös yksin.

Kaikkea Monikielisen kirjaston aineistoa voit hakea HelMet-verkkokirjastosta osoitteesta www.helmet.fi.

Tarkennetulla haulla voit rajata hakusi esimerkiksi kielen mukaan.

Monikielinen kirjasto on sinun kirjastosi, asuitpa missä päin Suomea tahansa!

Ota yhteyttä – kerromme mielellämme lisää.

monikielinen.kirjasto@hel.fi

puh. 09-310 85 402 tai 09-310 85 460

Osoitteesta www.kirjastot.fi/monikielinen-kirjasto löydät mm. Monikielisen kirjaston esittelyvideon kuudella eri kielellä.

Monikielinen kirjasto saa avustuksen toimintaansa opetus- ja kulttuuriministeriöltä.